Let op: Deze website wordt niet meer geactualiseerd en stopt vanaf woensdag 11 december 2024. De informatie over regelgeving geldt niet meer door de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024.
Delen van deze website zijn onderdeel geworden van de website van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO). Lees op de website van het IPLO hoe het werkt onder de Omgevingswet.
Als u als particulier een melding doet, kunt u inloggen met DigiD. Als u als bedrijf een melding doet, dan logt u in met eHerkenning.
Wanneer het niet lukt om in te loggen met DigiD of eHerkenning kan dat meerdere oorzaken hebben:
In de AIM wordt uw account gekoppeld aan een e-mailadres. Aan elk e-mailadres kan maar één account gekoppeld worden.
In de nieuwe versie van de AIM wordt er geen gebruik meer gemaakt van meldcodes. U kunt uw melding indienen wanneer u ingelogd bent met DigiD of eHerkenning.
Ja. Als u ingelogd bent met DigiD of eHerkenning wordt uw sessie opgeslagen.
Ja dit kan. U moet hiervoor wel direct inloggen met DigiD of eHerkenning.
Sinds de release van 1 juli 2019 is het niet meer mogelijk om een doorgestuurde melding direct vanuit de e-mail te openen. Om een melding te openen, logt u in met DigiD of eHerkenning.
De Activiteitenbesluit Internet Module bevat geen formulier voor een vergunningaanvraag. Hiervoor biedt de AIM een link naar het Omgevingsloket online.
De links in de e-mail kunnen niet geopend worden, doordat er bij de e-mail client Groupwise iets verkeerd gaat bij het importeren van de hyperlinks.
Hierbij worden automatisch de letters "amp;" aan de hyperlinks toegevoegd. Door de letters "amp;" te verwijderen werkt de link weer naar behoren.
Voor gemeenten kan het toch praktisch zijn om de gegevens van inrichtingen type A te kennen. Inrichtingen type A zijn niet verplicht om te melden.
De redenen voor het niet ontvangen van een e-mail met meldingen Activiteitenbesluit zijn divers. Mogelijk worden ze geblokkeerd in uw systeem en moet u het e-mailadres noreply@aimonline.nl toevoegen aan de lijst van veilige e-mailadressen.
Het niet kunnen melden met de AIM kan te maken hebben met het feit dat de gemeente, provincie of het ministerie nog niet is aangesloten. Daarnaast kan sprake zijn van 'te scherp' ingestelde beveiligingsinstellingen en/of spamfilters.
Het bevoegde gezag van uw melding kan u meer vertellen over de status van uw melding.
Wanneer een gemeente een (digitale) melding in het kader van het Activiteitenbesluit ontvangt waarvoor ze geen bevoegd gezag is, moet de melding onverwijld worden doorgestuurd naar het juiste bevoegd gezag.
In sommige browsers kunt u een foutmelding te zien krijgen. Vaak helpt het om de site www.aimonline.nl te bezoeken in een andere browser (bijvoorbeeld Internet Explorer).
De AIM voldoet gedeeltelijk aan de digitale toegankelijkheidseisen. Aan welke ze precies wel en niet voldoet is te lezen in het bijgevoegde rapport.