Voorbeelden indeling horeca

Vaak is de indeling in horeca-categorieën per gemeente verschillend. Hieronder een aantal voorbeelden.

Voorbeeld horeca-categorieën Gemeente Utrecht
Categorie Horeca
Categorie A. Discotheek; bardancing; zaalverhuur/party-centra (regulier gebruik t.b.v. feesten en muziek-/dansevenementen, i.t.t. zaalverhuur t.b.v. congressen en seminars)
Categorie B. Café; bar; brasserie
Categorie C. Cafetaria; snackbar; grillroom; fastfood-restaurant; automatiek; snelbuffet
Categorie D. Restaurant; bistro; crêperie, lunchroom;konditorei; Koffie-/theehuis; IJssalon
Voorbeeld horeca-categorieën Gemeente Amsterdam
Categorie Horeca
Horeca I Een bedrijf of inrichting gericht op de verkoop van al dan niet voor consumptie ter plaatse bereide kleine etenswaren, het verstrekken van alcoholvrije dranken en/of het verstrekken van consumptie-ijs, zoals een fastfoodrestaurant, cafetaria, snackbar, shoarmazaken, lunchroom, koffie-theehuis of ijssalon
Horeca IIa Een bedrijf of inrichting gericht op de verhuur van zalen aan gezelschappen, al dan niet in combinatie met het verstrekken van eten en drinken en/of een gelegenheid alleen toegankelijk voor leden, zoals een zalenverhuurbedrijf of sociëteit
Horeca III Een bedrijf of inrichting gericht op het verstrekken van sterke alcoholische dranken, zoals een café of bar
Horeca IV Een bedrijf of inrichting gericht op het verstrekken van ter plaatse bereide maaltijden, inclusief (alcoholische) dranken, zoals een restaurant, eetcafé of bistro
Horeca V Een bedrijf of inrichting gericht op het aanbieden van logies, zoals een hotel of pension