Externe veiligheid en horecabedrijven
Horecabedrijven vormen zelf geen risicobron voor wat betreft externe veiligheid door opslag of verwerking van gevaarlijke stoffen. Wel kan horeca worden aangemerkt als (beperkt) kwetsbaar object.
Een incident of ongeval waarbij gevaarlijke stoffen vrijkomen, kan altijd gebeuren. Ondanks dat een bedrijf met gevaarlijke stoffen voldoet aan alle eisen. Dit kan gevaarlijk zijn voor de mensen die vlakbij het bedrijf wonen of verblijven. De risico’s moeten wel minimaal zijn.
Wordt een een horecabedrijf als (beperkt) kwetsbaar object aangemerkt en gerealiseerd in de buurt van een Bevi-bedrijf? Dan stelt het Besluit externe veiligheid inrichtingen (Bevi) regels om te toetsen of deze verandering voldoet aan de eisen voor externe veiligheid. Ook kan een horecabedrijf dan niet zomaar bij een transportroute voor gevaarlijke stoffen of buisleiding worden gerealiseerd.
Meer informatie kunt u lezen bij Externe veiligheid en ruimtelijke ordening.