Rekenmethodiek Bevi
Hier vindt u veel gestelde vragen over de rekenmethodiek Bevi.
Let op: Deze website wordt niet meer geactualiseerd en stopt vanaf woensdag 11 december 2024. De informatie over regelgeving geldt niet meer door de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024.
Delen van deze website zijn onderdeel geworden van de website van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO). Lees op de website van het IPLO hoe het werkt onder de Omgevingswet.
Hier vindt u veel gestelde vragen over de rekenmethodiek Bevi.
De rekenmethodiek Bevi bestaat uit het rekenprogramma Safeti-NL en de Handleiding Risicoberekeningen Bevi.
Een kwantitatieve risicoanalyse die is opgesteld volgens de rekenmethodiek Bevi is vooral bedoeld voor ruimtelijke ordening.
De rekenmethodiek Bevi is nu voorgeschreven voor alle niet categoriale inrichtingen die onder het Bevi vallen.
De rekenmethodiek Bevi moet worden gebruikt bij een omgevingsvergunningaanvraag voor een niet-categoriale Bevi activiteit, bij actualisatie veiligheidrapportage in het kader van het Brzo en bij ruimtelijk besluiten rond een niet-categoriale Bevi activiteit.
In principe moet de Rekenmethodiek Bevi altijd worden gebruikt. Daarop zijn 3 uitzonderingen.
Als de afstanden voor ammoniakkoelinstallaties in de tabel uit de Revi groter zijn dan de berekende contour, dan moeten de afstanden uit de Revi worden aangehouden.
Bevi artikel 4 lid 6 bepaalt samen met Revi artikel 3 dat het plaatsgebonden risico voor PGS 15 inrichtingen mag worden berekend.