Vragen en antwoorden BOOVV
Deze pagina geeft een overzicht van vragen en antwoorden over het Besluit organische oplosmiddelen in verven en vernissen (BOOVV).
Let op: Deze website wordt niet meer geactualiseerd en stopt vanaf woensdag 11 december 2024. De informatie over regelgeving geldt niet meer door de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024.
Delen van deze website zijn onderdeel geworden van de website van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO). Lees op de website van het IPLO hoe het werkt onder de Omgevingswet.
Deze pagina geeft een overzicht van vragen en antwoorden over het Besluit organische oplosmiddelen in verven en vernissen (BOOVV).
Het besluit stelt eisen aan het maximale VOS-gehalte van bepaalde producten in de bouw-, timmer-, doe-het-zelf- en autoschadeherstelsector. De eisen gelden voor de producten die in Nederland worden ingevoerd of aan derden ter beschikking worden gesteld.
Een verzoek tot ontheffing kan worden gedaan door de leveranciers van producten voor de restauratie van beschermde monumenten of het onderhoud van klassieke voertuigen en kan worden gericht aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Het Besluit organische oplosmiddelen in verven en vernissen is een verplichte implementatie van de EG-richtlijn Verfproducten, die bijdraagt aan emissiereductie en het harmoniseren van regels binnen de lidstaten om handelingsbelemmeringen en concurrentievervalsing tegen te gaan.
Ja, maar dit is zeer beperkt.
Alleen voor zover de activiteiten waarop het BOOVV betrekking heeft worden verricht in een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer, kan het Wm bevoegde gezag toezicht uitoefenen op de naleving van het BOOVV.
Ja, dat is mogelijk.